Sezon lodowy został otwarty- więc….. lodowym ,,fabrykotwórcom”, powiedzmy nie i zróbmy je sobie sami!
Są świetne sposoby by mieć ich dużo i tanio. Taka umiejętność zostanie doceniona przez naszych przyjaciół, bo osób które nie lubią lodów jest naprawdę bardzo mało. To zazwyczaj tylko kwestia smaku czy konsystencji.
Ponieważ właśnie zaczyna się też sezon truskawkowy, zaczynamy od przepisu właśnie na te lody.
Wybraliśmy ten przepis, ponieważ zrobione przy jego pomocy lody nie wymagają wielkich umiejętności kucharskich, ani skomplikowanego sprzętu. Jeżeli lubimy w lodach duże kawałki owoców, to blender może zastąpić nawet zwykły widelec czy tłuczek do ziemniaków.
Pamiętajmy też, ze truskawki można mrozić a wtedy przyjemność delektowania się ich smakiem znacznie się przedłuży. Lody z mrożonych truskawek są równie dobre.
Więc…. smacznego:) i eksperymentujmy z lodami.
Lody możemy dodatkowo urozmaicić, dodając na wierz pucharka całe owoce, rodzynki, bitą śmietanę lub to co w duszy i w lodowce nam zagra:)
Czekamy na Wasze przepisy a może i filmiki , lub zdjęcia.