Domowe słodycze to ogromna radość dla naszego podniebienia oraz pewność, że możemy je mieć nawet po zamknięciu sklepów lub gdy dostaniemy wyjściowego lenia. Jednak i bez tego lenia są one często o wiele lepsze niż te sklepowe i bardziej zdrowe na pewno. Mają one jeszcze jeden plus- znowu możemy zaimponować znajomym swoim własnoręcznie zrobionym cukierkiem. Cukierek jest w środku, a na zewnątrz zazwyczaj papierek 🙂 On również daje nam możliwość twórczego popisu. Do ochrony naszych cukierków możemy użyć zwykłej folii spożywczej lub pergaminu, aby się nam do niej nie przykleiły i łatwo można było je rozwinąć. Jednak drugą warstwę możemy zaprojektować dowolnie. Jeżeli nasze domowe słodycze mają byś prezentem, mamy możliwość wydrukowania na drukarce papierków z jakimś interesującym wzorem czy imieniem obdarowanego. A może papierki w czerwone serduszka lub w wersji prezentu świątecznego 🙂
W sklepach znajdziemy także folie w różnych kolorach, a w sprzedaży znajdują się nożyczki tnące folię w ząbki. Mamy ogromne pole do popisu. Możemy użyć papier, folię, nadruki, niteczki , sznureczki, wstążeczki 🙂 Dziś podajemy łatwy przepis na domowe krówki, który został już sprawdzony w praktyce. Prosty i pyszny zatem do dzieła!
Tylko uwaga przy gotowaniu………masa jest bardzo gorąca więc zachowujmy ostrożność.