Jeżeli wierzycie, że jest taki sposób, to już polowa sukcesu. Naprawdę jest i zielony, który przez zimę dorzucił trochę ciałka postanowił go wypróbować. Wymaga on tylko odrobiny sprytu. Takim sposobem są zamienniki. Dziś właśnie zajmiemy się jednym z nich. Ten produkt ma wspaniałe właściwości. Zastąpi Wam niemożność odstawienia słodyczy i białego cukru na zawsze. Ma wspaniały smak. Dla jednych smakuje jak lizaki, dla innych jak przypieczone bezy, a jeszcze dla innych jak sok do herbaty i napojów. A kto ma racje? Wszyscy bo syrop klonowy potrafi zastąpić wszystkie słodkie smaki. Uwierzcie, że jest doskonałym składnikiem zastępczym dla wszystkich pożeraczy cukru. Jest bardzo słodki, a pomimo tego w jego soku jest mnóstwo witamin. Tym, którzy szybko i skutecznie chcą pozbyć się kilku kilogramów radzimy buteleczkę z nim mieć zawsze przy sobie. Oczywiście też nie można go nadużywać, jednak 3 łyżki dziennie powinny poskromić nasz apetyt na słodycze, a naszemu organizmowi dołożyć wielu cennych składników
Ale nie tylko
Kanada i USA mogą nas ,,poczęstować” tym przysmakiem, ponieważ i
w Polsce
możemy się nim nacieszyć. Więc jeżeli jest w was duch
odkrywcy, zapraszamy do lasu.
Teraz właśnie zaczną się zbiory.
Syrop klonowy
Opis
Syrop klonowy – produkt spożywczy wytwarzany z soku klonowego. Syrop klonowy jest mniej kaloryczny niż miód, nie zawiera żadnych konserwantów i można przechowywać go przez około 18 miesięcy. Najwięcej syropu klonowego produkuje się w Kanadzie oraz w USA. Wikipedia
Wartość odżywcza
Syrop klonowy
Na |
100 g |
Wartość energetyczna (kcal) 260 |
Tłuszcz 0,1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone 0 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0 g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0 g |
Cholesterol 0 mg |
Sód 12 mg |
Potas 212 mg |
Węglowodany 67 g |
Błonnik 0 g |
Cukry 68 g |
Białko 0 g |
Witamina A | 0 IU | Kwas askorbinowy | 0 mg |
Wapń | 102 mg | Żelazo | 0,1 mg |
Witamina D | 0 IU | Witamina B6 | 0 mg |
Witamina B12 | 0 µg | Magnez | 21 m |